19 de maig 2013

La llei Wert tira endavant

Aprovat l'avantprojecte al Consell de Ministres

Divendres es va aprovar en Consell de ministres, tal com s'havia anunciat, l'avantprojecte de Llei de Millora de la Qualitat en l'Ensenyament (LOMCE). Només ha calgut una setmana de retard per esmenar un dels punts que el Consell d'Estat denunciava, el finançament de les classes en castellà per a les famílies que ho demanin a Catalunya. La resta de punts que posava en dubte el Consell d'Estat no ha estat tingut en compte. Tampoc no s'ha considerat el rebuig de tots els sectors, -mestres, sindicats, famílies, estudiants-, ni les crítiques a la memòria econòmica, ni l'enfontament majoritari a Catalunya.

La nova llei d'educació, la setena en democràcia, anunciada amb criteris tan poc pedagògics com que "vertebrarà Espanya" (Cospedal), "espanyolitzarà els alumnes catalans" (Wert) o lluitarà contra el fracàs escolar potenciant la competitivitat dels alumnes (el propi redactat de l'avantprojecte), ha fet un pas endavant.

Els partits catalans ERC i ICV-EUiA i la comunitat educativa criden directament a desobeir la futura llei, ja que, en la seva opinió, "esquerda el model d'immersió i cohesió social". La consellera Rigau la considera predemocràtica i inaplicable. Artur Mas la ha considerat "una OPA hostil" contra Catalunya i ha valorat la possibilitat de recórrer-la al Tribunal Constitucional, a la vegada que ha fet una crida als partits a fer un front comú, una cimera en defensa del model català. El PSC i ICV s'hi han mostrat disposats a afegir-s'hi sempre que sigui també per recolzar l'escola pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada